A nyomtatóbérlés előnyei

A nyomtatóbérlés előnyeiEgy irodai nyomtató beszerzése gyakran több százezer forintba is kerülhet, és akkor még nem is beszéltünk a működési, esetleges javítási költségekről. Egyre többen, cégek és magányszemélyek egyaránt, jönnek rá arra, hogy egy nyomtató vásárlása helyett jobban megéri nekik a nyomtatóbérlés.

Olcsóbb

A nyomtatóbérlés egyik fő előnye, hogy jóval olcsóbb egy nyomtatót bérelni, mint megvásárolni. Ugyan nem lesz a nyomtató a mienk örökké, csak a bérlés ideje alatt tudjuk használni, de nem is nekünk kell megjavítani, ha az elromlik.

Könnyen cserélhető

Ha megvásárolunk egy nyomtatót, de az nem megfelelő, akkor csak jelentős veszteséggel fogjuk tudni lecserélni. Ha azonban nem felel meg a bérelt nyomtató, ha olyan funkcióra van szükségünk, amit a bérelt nyomtató nem tud, akkor csak egyszerűen visszaküldjük, és bérelünk helyette egy olyat, ami megfelel az új célokra.

Időszakos bérlés

Vállalkozás működés során gyakori, hogy nincs szükség egész évben irodai nyomtatóra, az év túlnyomó többségében megfelelő a kisebb teljesítményű, jóval olcsóbb nyomtató is. Azokban az időszakokban, amikor nagyobb mennyiség nyomtatására van szükség, olcsón lehet nyomtatót bérelni, ami megfelel a célra.

Nem kell félni az elértéktelenedéstől

Mivel a nyomtató nem a sajátunk, így nem kell attól tartani, hogy néhány hónap, év elteltével, vagy a nagy mennyiségű nyomtatástól, töredékére csökken a nyomtató értéke. A bérelt nyomtatóval annyit nyomtathatunk, amennyit csak szeretnénk.