Angol tanulási tanácsok

Angol tanulási tanácsokEgyre többen jönnek rá, és nem csak a fiatalok, hogy legalább egy idegen nyelv ismeretével is mennyivel egyszerűbb lesz az életük, mennyivel több lehetőségük lesz az életben. Emiatt egyre többen vannak, akik idegen nyelvet, legfőképpen angolt, tanulnak. Nem egyszerű azonban rávenni magunkat az angol nyelv tanulására. Lássuk, mivel tudjuk megkönnyíteni a folyamatot.

Az egyik legfontosabb a folyamatos párbeszéd, beszélgetés. Sok mindent meg lehet tanulni a tankönyvekből, leckékből, de a személyes beszélgetést semmi nem tudja helyettesíteni. Emiatt érdemes olyan angol tanárt fogadni, aki nem csak a leckét adja ki, hanem személyes, beszélgetős órákat is tart.

Érdemes az angol tanulást minél gyakrabban, minél többször végezni, ugyanis sokkal előnyösebb a pár héten történő napi 4-5 óra tanulás, mint a hónapokig tartó napi 1 óra.

A tanulást érdemes a 100-150 leggyakoribb szóval kezdeni, és onnan bővíteni a tudást. Ez különösen akkor előnyös, ha nem Magyarországon, hanem már olyan területen tartózkodunk, ahol mindenki más is angolul beszél. Érdemes ilyenkor egy szótárat vagy okostelefonunkat is magunknál tartani, és szükség esetén használni.

Az emberekkel történő társalgásnak megvan a hátránya is természetesen, mégpedig az, hogy valószínűleg sok hibát fogunk véteni, különösen a kezdeti időszakban. Nem szabad azonban kétségbe esni, ez a nyelvtanulás velejárója.