A lézeres látásjavító kezelések és áraik

A lézeres látásjavító kezelések és áraikHa manapság valaki lézeres látásjavításra vállalkozna, akkor számos különböző kezelés áll rendelkezésére, számos különböző kezelés közül tud választani. A kezelések különböző előnyöket jelentenek, különböző árakon. Lássuk, hogy a különböző lézeres szemműtét árak és a különböző kezelés típusok mit is jelentenek a gyakorlatban.

A legolcsóbb kezelés a PRK. Elvégzéséhez egy lézerre van szükség, valamint 2-3 nap idegentest érzéssel jár (amíg visszahámosodik a szaruhártya). A személyre szabott PRK-t érdemes választani, egy hét szükséges kb. a mindennapi életbe történő visszarázódáshoz, kontrollra fél évig kell visszajárni.

A PRK egy továbbfejlesztett változata a No-Touch PRK, melynek során nem érnek a szemekhez, a lézer végez minden feladatot.

A következő árszintet a LASIK képviseli. Ez gyorsabb felépüléssel jár, valamint nincs a 2-3 napos idegentest érzés sem, de komoly szövődményei lehetnek, így több klinika egyáltalán nem végez LASIK kezelést. A PRK-hoz hasonlóan egylézeres kezelésről van szó.

Elértünk a kétlézeres kezelésekhez, amely meglátszik a szemműtétek árának növekedésén is. Mivel ezekhez két lézerre van szükség, így azok beszerzési költségei is jóval magasabbak, mint az előző kezelések esetén.

A kétlézeres kezelések közül az olcsóbb a FEMTO. Előnye, hogy egy nap pihenés után már lehet dolgozni, és a felépülési idő is jóval rövidebb, mint pl. PRK szemműtét esetén. Az eredményt tekintve nincs nagy különbség a személyre szabott PRK-hoz képest, csak a kényelemben.

A legmagasabb szintet manapság a VISUMAX jelenti, amely szintén kétlézeres szemműtét, azonban jóval kíméletesebb a szemeknek, mint a FEMTO, és a felépülés is gyorsabb.